DESCOBREIX TAMBÉ
Relaxació i descans en un entorn natural ple de bellesa i tranquil·litat
Premi turisme responsable i sostenible

Premi Turalcat a la Sostenibilitat.

Plaques solars

Plaques Fotovoltàiques.

COMPROMÍS SOSTENIBLE:

El nostre projecte d’autosuficiència energètica té la seva raó de ser en el nostre afany per fomentar l’estalvi i aprofitament dels recursos per promoure el Turisme Responsable i Ecològic, així com de contribuir a Conservar la Salut del Planeta. El nostre projecte sostenible implica estalvi i salut per a nosaltres i per al nostre entorn, el turisme rural sostenible és l’única forma de turisme viable a llarg termini tant a nivell ecològic com a nivell econòmic. Es necessari fomentar un turisme responsable per a protegir els recursos naturals locals i la biodiversitat. El nostre repte és fomentar un Turisme Sostenible i de QUALITAT.

A Masia Spa Can Pascol la instal·lació d’un equip de Plaques Termosolars genera l’aigua calenta sanitària i calenta la piscina climatitzada de l’Spa durant la primavera i l’estiu. Durant els mesos de fred l’aigua es calenta amb biomasa, també es la biomasa la responsable de escalfar tots els radiadors de la casa.

La Caldera de Biomassa manté la temperatura de la casa cremant pellet, durant els mesos freds la temperatura es manté a les dues plantes a un màxim de 22 graus per l’estalvi d’ energies.

Comptem amb 28 Plaques Solars de 320w cada una que ens aporten l’energia solar necessària per no tindre que utilitzar energia de ret durant tot el dia. El contracte signat amb el nostre proveïdor actual d’electra “Hola Luz” ens permet tornar a abocar a la ret tota l’energia sobrant que produïm de dia, de manera que ens surtin més rentables les hores nocturnes.

Amb les Plaques solars podem produir un màxim de 8.960w, de forma que hem instal·lat rellotges temporitzadors per regular les hores de tots els aparells elèctrics per aprofitar al màxim l’energia solar i treure’n el màxim rendiment.

Es fa reaprofitament de les aigües de pluja, es recull en canals a la taulada i es recondueix cap el pou, s’utilitza per regar tot el jardí i la zona d’ oliveres amb sistema de degoteig, també per reomplir la piscina exterior quan fa falta. Tant l’aigua de pou, potable, com l’aigua corrent està descalcificada per que arribi amb menys clor i materials pesants. L’aigua que recull el deshumificador de la sala Spa es filtrada i reaprofitada a la piscina climatitzada, les plantes d’interior de la rocalla de l’Spa formen un petit microclima que també ajuda a recollir la humitat de l’ambient i asseguren una òptima qualitat de l’aire interior donat l’efecte purificador de la vegetació.

Les 2 piscines, tant la climatitzada de l’Spa com l’exterior d’estiu, funcionen amb electròlisis i aigua salada, el que fa que la dosis de clor necessària per el manteniment de l’aigua sigui mínima. El clor es un producte químic molt nociu per la natura.

En la restauració de la casa s’ han respectat elements originals de construcció com les gruixudes parets de pedra, molt bones aïllants del fred i la calor, la casa està totalment aïllada per mantenir una bona temperatura tant al hivern com a l’estiu i per estalviar energia. Igualment s’han incorporat elements nous en la construcció pensant en la sostenibilitat i estalvi d’energies, tots els vidres de la casa (i de la barbacoa coberta) son de doble fulla i càmera d’aire amb carpinteria d’alumini eco i els terres de fusta encadellada donen calidesa a tota la llar. Les bombetes son leds de baix consum, instal·lacions d’aturada automàtica a les llums exteriors i dels interruptors de l’Spa, a l’Spa i al bany s’han introduït interruptors de recirculació d’aigua, per estalviar l’aigua que es malbarata a l’espera de que surti calenta, tots els electrodomèstics son eco de classe A de baix consum i s’han instal·lat reductors de cabal a totes les aixetes de la casa així com a les cisternes del WC.

Tant al saló-menjador com als dormitoris hi han ventiladors de sostre per fer corre l’aire a l’estiu. No comptem amb aire acondicionat: cada kilowat hora d’ energía que consumeix suposa l’emissió de més de 400 gr de CO2 a l’ atmosfera. Una diferència de temperatura amb l’ exterior superior a 12 graus no es saludable.

Els materials utilitzats en la vivenda, pedra i fusta, així com el mobiliari de qualitat han estat pensats per que tinguin una vida duradora, ja que quan més durin tan els materials com els objectes millor per el medi ambient. A la llar es fomenta la utilització d’ estovalles i tovallons de roba així com la utilització del vidre i no del plàstic.

Tubs Solars

Plaques termosolars.

Caldera de Pellet

Caldera de Pellet.

Màquines d'electròlissi

Electròlisi de l’Spa.

Per el màxim aprofitament de la llum natural es va instal·lar en la planta superior un ull de bou amb tubs solars que recullen el màxim de llum i claror durant tot el dia, així com la finestra llanterna del bany de la primera planta o el gran arc-finestral de la cuina orientat al sud, que ajuden a guanyar llum natural. També l’ample claraboia al sostre de l’Spa es un recurs per aprofitar la màxima radiació solar fent d’aquesta sala un espai alegre i molt lluminós. En els dormitoris amb molta claror i ben ventilats utilitzem roba de coto o fil, i les cortines son translúcides per poder despertar amb la llum del sol, molt beneficiós per la salut. El Wifi, que es lliure, es desconnectat per la nit per un correcte descans (a no ser que els nostres clients ens demanin el contrari).

La casa esta dotada de sistema antifums (està prohibit fumar en el interior de la casa), es fa reciclatge de brosses i son utilitzats productes ecològics i no tòxics per la neteja de la llar i la cura del jardí, també es fa compost de tota la brossa vegetal orgànica del jardí per obtindre fertilitzant per les plantes. Totes les plantes i arbres del nostre jardí son autòctones i de secà.
A Masia Spa Can Pascol oferim un Servei de Càtering per quan els nostres clients no tinguin ganes de cuinar. Tots els nostres productes son ecològics i/o de Km.0, utilitzem productes locals i regionals, i vins i caves amb D.O Penedès fent sinèrgies amb els comerciants locals. Els àpats son cuinats a Masia Can Pascol i servits a la taula de la casa rural a la hora desitjada.

A l’ any 2015 a MASIA SPA CAN PASCOL ens va ser concedit per Turalcat el “Diploma de Coure” als ALOTJAMENTS RURALS SOSTENIBLES per la implantació dels ECOLABELS. Etiqueta Ecològica de la Unió Europea en reconeixement de l’esforç per contribuir a la conservació del nostre planeta El Diploma ens va ser entregat per Tomàs Molina, també premiat per el seu programa “Terra” de TV3.  A principis de l’any 2019 hem rebut el segell BIOSPHERE TOURISM en el que vam estat treballant tot el 2018. Aquest passat 30 de maig de 2019 hem rebut el “Premi a la Millor Casa Rural Sostenible de Catalunya” en els III PREMIS DEL TURISME RURAL SOSTENIBLE, per el nostre esforç en la inversió d’energies renovables i per fer arribar als nostres clients el nostre missatge sostenible de bones pràctiques.

A Masia Spa Can Pascol estem molt satisfets amb tota la feina feta fins el moment, però el nostre projecte sostenible encara no ha finalitzat, el nostre repte es l’autoconsum i poder fer arribar a molts més viatgers el nostre missatge sostenible.
Si bé els segells ens ajuden a certificar el nostre compromís ecològic i arribar més ràpidament als nostres clients, també ens mantenen en constant moviment de millora perquè el nostre projecte Sostenible: “Love the Planet” es mantingui sempre al dia amb bon criteri.

 

-ACTIVITAT “LOVE THE PLANET” PROJECTE SOSTENIBLE (Gratuita):
A tots els que estigueu interessats en la sostenibilitat us expliquem el nostre camí cap a l’autoconsum, només ens ho teniu que comunicar per correu electrònic. El nostre repte es fomentar un turisme responsable i sostenible per a protegir els recursos naturals locals i la biodiversitat. Volem fer arribar a tots els clients que s’interessin el nostre missatge sostenible de bones pràctiques. Us expliquem si ho desitgeu el nostre projecte d’autosuficiència energètica que té la seva raó de ser en el nostre afany per fomentar l’estalvi i aprofitament dels recursos naturals per promoure el Turisme Responsable i Ecològic, així com de contribuir a Conservar la Salut del nostre Planeta.

-ACTIVITAT DE PRIMAVERA “ESMORZAR I PLANTAR UN ARBRE” (Activitat per clients allotjats a la Casa Rural i per grups de 5 a 10 persones no allotjats entre setmana):
Esmorzar al jardí de Masia Spa Can Pascol (20 €/pers):
Assortit d’embotits i Formatges de Km.0 o Butifarra de Pontons amb seques i alli oli.
Pa de pagès amb tomàquet.
Postre del dia.
Vi negre ecològic DO Penedès Albet i Noya i Aigua Hidrogenada.
Cafès o tes.
PLANTER D’ ALZINES (Pressupost segons nº de persones):
Alzines de repoblació i estris necessaris per la tasca.
Trasllat al lloc de planter que ens marqui l’Ajuntament amb guia-jardiner que us donarà les explicacions dels beneficis ecoambientals que té sembrar un arbre.
Certificat del Ajuntament de la Vila del plantell.
(Si feu l’activitat un grup no allotjat a la Casa Rural, haureu de vindre tots junts en un sol transport).

-ACTIVITAT DE TARDOR “RECOLLIR BOLETS I PLÀSTICS” (Gratuita):
Animem als nostres clients boletaires que ens visitin a la tardor a sortir pels voltants de Masia Spa Can Pascol a collir Bolets i de passada netejar el bosc de plàstics.
Us expliquem els Bolets que podeu trobar pel nostre entorn i com ens agrada més cuinar-los.
Només falta que les pluges ens acompanyin!!