DESCOBREIX TAMBÉ
Relaxació i descans en un entorn natural ple de bellesa i tranquil·litat
Jardí pou d'aigua

Pou d’aigua potable.

El nostre projecte d’autosuficiència energètica te la seva raó de ser en el nostre empeny per fomentar l’estalvi i el reaprofitament dels recursos per promoure el Turisme Responsable i ecològic així com de contribuir a Conservar la Salud del planeta. El nostre projecte sostenible implica estalvi i salut per nosaltres i per el nostre entorn, el turisme rural sostenible es l’única forma de turisme viable a llarg plaç tant a nivell ecològic com a nivell econòmic. Fomentar un turisme responsable per protegir els recursos naturals locals i la biodiversitat. El nostre repte es fomentar un Turisme Sostenible i de Qualitat.

A Masia Spa Can Pascol la instal·lació d’un equip de Plaques Fotovoltàiques genera l’aigua calenta sanitària i calenta la piscina climatitzada de l’Spa durant la primavera i l’estiu. Durant els mesos de fred l’aigua es calenta amb biomasa, també es la biomasa la responsable de escalfar tots els radiadors de la casa.

La Caldera de Biomassa manté la temperatura de la casa cremant pellet, durant els mesos freds la temperatura es manté a les dues plantes a un màxim de 22 graus per l’estalvi d’ energies.

Es fa reaprofitament de les aigües de pluja, es recull en canals a la taulada i es recondueix cap el pou, s’utilitza per regar tot el jardí i la zona d’ oliveres amb sistema de degoteig, també per reomplir la piscina exterior quan fa falta. Tant l’aigua de pou, potable, com l’aigua corrent està descalcificada per que arribi amb menys clor i materials pesants. L’aigua que recull el deshumificador de la sala Spa es filtrada i reaprofitada a la piscina climatitzada, les plantes d’interior de la rocalla de l’Spa formen un petit microclima que també ajuda a recollir la humitat de l’ambient i asseguren una òptima qualitat de l’aire interior donat l’efecte purificador de la vegetació.

Les 2 piscines, tant la climatitzada de l’Spa com l’exterior d’estiu, funcionen amb electròlisis i aigua salada, el que fa que la dosis de clor necessària per el manteniment de l’aigua sigui mínima. El clor es un producte químic molt nociu per la natura.

En la restauració de la casa s’ han respectat elements originals de construcció com les gruixudes parets de pedra, molt bones aïllants del fred i la calor, la casa està totalment aïllada per mantenir una bona temperatura tant al hivern com a l’estiu i per estalviar energia. Igualment s’han incorporat elements nous en la construcció pensant en la sostenibilitat i estalvi d’energies, tots els vidres de la casa (i de la barbacoa coberta) son de doble fulla i càmera d’aire amb carpinteria d’alumini eco i els terres de fusta encadellada donen calidesa a tota la llar. Les bombetes son leds de baix consum, instal·lacions d’aturada automàtica a les llums exteriors i dels interruptors de l’Spa, a l’Spa i al bany s’han introduït interruptors de recirculació d’aigua, per estalviar l’aigua que es malbarata a l’espera de que surti calenta, tots els electrodomèstics son eco de classe A de baix consum i s’han instal·lat reductors de cabal a totes les aixetes de la casa així com a les cisternes del WC.

Tant al saló-menjador com als dormitoris hi han ventiladors de sostre per fer corre l’aire a l’estiu. No comptem amb aire acondicionat: cada kilowat hora d’ energía que consumeix suposa l’emissió de més de 400 gr de CO2 a l’ atmosfera. Una diferència de temperatura amb l’ exterior superior a 12 graus no es saludable.

Els materials utilitzats en la vivenda, pedra i fusta, així com el mobiliari de qualitat han estat pensats per que tinguin una vida duradora, ja que quan més durin tan els materials com els objectes millor per el medi ambient. A la llar es fomenta la utilització d’ estovalles i tovallons de roba així com la utilització del vidre i no del plàstic.

Tubs Solars

Plaques Fotovoltàiques.

Caldera de Biomassa

Caldera de Biomassa.

Màquines d'electròlissi

Electròlisi de l’Spa.

Per el màxim aprofitament de la llum natural es va instal·lar en la planta superior un ull de bou amb tubs solars que recullen el màxim de llum i claror durant tot el dia, així com la finestra llanterna del bany de la primera planta o el gran arc-finestral de la cuina orientat al sud, que ajuden a guanyar llum natural. També l’ample claraboia al sostre de l’Spa es un recurs per aprofitar la màxima radiació solar fent d’aquesta sala un espai alegre i molt lluminós. En els dormitoris amb molta claror i ben ventilats utilitzem roba de coto o fil, i les cortines son translúcides per poder despertar amb la llum del sol, molt beneficiós per la salut. El Wifi, que es lliure, es desconnectat per la nit per un correcte descans (a no ser que els nostres clients ens demanin el contrari).

La casa esta dotada de sistema antifums (està prohibit fumar en el interior de la casa), es fa reciclatge de brosses i son utilitzats productes ecològics i no tòxics per la neteja de la llar i la cura del jardí, també es fa compost de tota la brossa vegetal orgànica del jardí per obtindre fertilitzant per les plantes. Totes les plantes i arbres del nostre jardí son autòctones i de secà.
A Masia Spa Can Pascol oferim un Servei de Càtering per quan els nostres clients no tinguin ganes de cuinar. Tots els nostres productes son ecològics i/o de Km.0, utilitzem productes locals i regionals, i vins i caves amb D.O Penedès fent sinèrgies amb els comerciants locals. Els àpats son cuinats a Masia Can Pascol i servits a la taula de la casa rural a la hora desitjada.

El passat any 2015 a MASIA SPA CAN PASCOL ens va ser concedit per Ruralcat el “Diploma de Coure” als ALOTJAMENTS RURALS SOSTENIBLES per la implantació dels ECOLABELS. Etiqueta Ecològica de la Unió Europea en reconeixement de l’esforç per contribuir a la conservació del nostre planeta El Diploma ens va ser entregat per Tomàs Molina, també premiat per el seu programa “Terra” de TV3. Esperem tindre la placa dels Ecolabels en aquest any en curs 2017.
A Masia Spa Can Pascol estem molt satisfets amb tota la feina feta fins el moment, però el nostre projecte sostenible no ha finalitzat, encara utilitzem una part d’ energia de la ret elèctrica que poc a poc anirem substituint per energia renovable, el nostre repte es la desconnexió total de la ret elèctrica, i poder fer arribar a molts més viatgers el nostre missatge sostenible.
Aquest proper any 2019 també esperem rebre el segell BIOSPHERE en el que hem estat treballant en el 2018.
Si bé els segells ens ajuden a certificar el nostre compromís ecològic i arribar més ràpidament als nostres clients, també ens mantenen en constant moviment de millora perquè el nostre projecte Sostenible: “Love the Planet” es mantingui sempre al dia amb bon criteri.